Вижте огнеборците, които трогнаха хиляди потребители във Фейсбук (ВИДЕО)

12.01.2017/ 6:50 | Източник: VBOX7

Добрината на пожарникари, спасили бедстващи хора в преспите, трогна потребителите на социалната мрежа Фейсбук. Снимка на огнеборците и историята за това как те извадили дядо и дъщерите му от снега, събра над 30 000 харесвания в социалните мрежи и беше споделена близо 7000 пъти. Кои са лицата на доброто и чувстват ли се герои, разказва NOVA.

В столичния квартал "Надежда" на връщане от гробищата възрастен мъж и двете му дъщери затъват в преспите и чакат близо час някой да ги спаси.

Спасението идва в лицето на случайно минаващи пожарникари.

„Видяхме една ръка в снега, в близост до автобусна спирка. Спряхме и всичко останало е описано във Фейсбук", разказва Николай Никодимов, инспектор в 9-та пожарна служба.

Пожарникари трогнаха с човечността си

От Фейсбук профила на Елица Къдрева потребителите на социалната мрежа научиха за добрата постъпка. Елица не пожелала да застане пред камерата на телевизията. Според нея трябва да бъдат показани лицата на момчетата, които са спасили бедстващите.

„Разпитахме ги, вдигнахме стареца и преценихме, че е добре да го стоплим и го сложихме в камиона", обясни пожарникарят Калин Владов.

„За мен лично, не сме направили нищо героично. Просто си свършихме работата и това е", смята Валентин Владов, старши пожарникар в 9-та пожарна служба.

Българският полицай, който трогна с човечността си (ВИДЕО)

„Мисля, че даже малко се преекспонира случаят, защото това е част от работата на пожарникаря", на мнение е огнеборецът Веселин Ченков.

Никой от пожарникарите не се чувства герой.

„Почувствах се много добре, но дори да не бях с пожарния автомобил, да бях с личния си автомобил и да видя бедстващи хора, пак щях да се отзова", казва младши пожарникар Венислав Василев.

Пътни полицаи смениха гумата на шофьорка (СНИМКА)

Да се отзоват на виковете на бедстващите отказали всички, минали покрай тях в преспите.

„Не може на метри от автобусна спирка нещо да се случва и никой да не реагира. Минават таксиметрови шофьори, автобуси, хора преминават и никой да не реагира. Откога започна този процес в обществото на липса на реакция, на липса на човещина", пита се инспекторът в 9-та пожарна служба Николай Никодимов.

Източник: nova.bg

Facebook коментари